Pinjenötsbiffar med fetacrème och rostade grönsaker
Ingridienser:
600 g nötfärs
1/2 dl grädde
1 ägg
Salt och svartpeppar
1 vitlöksklyfta
1/2 kruka färsk basilika
5 st soltorkade tomater i olivolja
50 g pinjenötter
1 liten squash
1 gul paprika
1 röd paprika
olivolja
1 tsk torkad basilika
Fetacrème:
200 g fetaost
1 burk crème fraiche (15%)
1/2 kruka basilika
4 soltorkade tomater i olja
salt och svartpeppar
Tillagning:
Sätt ugnen på 200°C. Blanda nötfärs, grädde, ägg, salt och svartpeppar i en skål. Hacka vitlök, basilika och soltorkade tomater fint och blanda ner i färsen. Tillsätt pinjenötterna och forma färsen till biffar och lägg på en ugnsplåt. Skiva squash, paprika och rödlök och lägg på en annan ugnsplåt. Häll lite olivolja över grönsakerna och strö på salt, svartpeppar och torkad basilika. Ställ in båda plåtarna i ugnen i ca 20 minuter. Byt plats på plåtarna efter halva tiden. Smula ner fetaosten och blanda med crème fraichen i en skål. Hacka basilika och soltorkad tomat fint och blanda med fetacrèmen. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera biffarna med rostade grönsaker och en klick fetacrème. Enjoy!